IT-säkerhet för alla uppkopplade ting

SafeConnect är en komplett brandväggstjänst som ger dig en säker uppkoppling mot internet – oavsett vad det är du behöver ansluta till Internet. Alla system som på något sätt kommunicerar annat än lokalt kan vara ett potentiellt mål för dataintrång. Det gäller till exempel olika fastighetssystem, trafiksystem, styrning av gatubelysning, tillverkningsindustri – och system för kameraövervakning.

Secits säkra uppkoppling SafeConnect utvecklades tack vare att vi har kunder i banksektorn och på myndigheter har ställt mycket höga krav på informationssäkerhet och skydd mot dataintrång.


SafeConnect för smarta fastigheter

I smarta fastigheter finns ofta flera olika uppkopplade system, till exempel system för ventilation, belysning, brandlarm, lås- larm – och passersystem som kan övervakas, styras och administreras centralt. Med SafeConnect kan du låta alla dessa system kommunicera via samma säkra uppkoppling och undvika problem med allt från överbelastningsattacker till riktade intrång i olika system som styr ventilation, belysning, lås och larm mm.


Fördelar med SafeConnect:
  • Ingen kan hacka sig in i systemet för att utföra sabotage
  • Ingen obehörig kommer åt material och data på servrar och datorer
  • Ingen obehörig kan komma över potentiellt känslig information eller personuppgifter
  • Har du flera uppkopplade system i samma byggnad kan samtliga använda samma säkra uppkoppling

Kameraövervakning
SafeConnect för kameraövervakning

När SafeConnect används för våra kamerasystem, är det för att säkerställa att ingen annan än du och Secits personal får tillgång till ditt system och dina videobilder. Det är din skyldighet enligt dataskyddsförordningen, men såklart lika viktigt för att ditt företag inte ska bli sårbart för inbrott eller industrispionage och för att bevara kundsekretessen.

De allra flesta system vi installerar idag får en SafeConnect-uppkoppling, även de lokala systemen. Det gör att vi kan sköta övervakning, service och systemkonfigurering centralt. Vi kan också hjälpa de kunder som eventuellt behöver hjälp med att ta fram videomaterial i samband med stölder, hot eller skadegörelse.


Kontrollrum för kameraövervakning
SafeConnect för infrastruktur

Allt fler system relaterade till trafik och infrastruktur kopplas upp mot olika nättjänster. Möjligheten att göra övervakning och underhåll effektivare är förstås lockande i system som täcker stora geografiska områden. Det kan gälla till exempel trafiksystem och gatubelysning. Samtidigt råder, på goda grunder, en viss försiktighet när det gäller att koppla upp stora, samhällsviktiga system, då det kan göra dem till en måltavla för hackare och andra obehöriga.

Här kan SafeConnect ge en säker uppkoppling och möjliggöra stora effektiviseringar.

Kräver din kameraövervakning tillstånd?

Hur fungerar GDPR och kameraövervakningslagen?
Vi vet vad som gäller!

LÄS MER

IT-säkerhet och kameraövervakning

Se till att ingen kan hacka sig in i ditt kamerasystem. Köp en lösning med hög IT-säkerhet!

LÄS MER

Är du intresserad av den här lösningen?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

    Behöver du övervaka mer än en plats?